PlacesMap.net

World Places Map Directory
Home - Albania - Durrësit - Klinika dentare Ortosmile
Place Type : Dentist, Health, General Dentist, Orthodontist
Address : Shëtitorja Egnatia, Lagja Nr 4, Durres, tek rrethrrotullimi prane Stacionit te Trenit,(Dovana e Vogel ), Cod 2001 Durrës
Coordinate : 41.3180603282, 19.4526028633
Phone : 0695640871
Parking : lot
Rating : 5.00
Facebook : facebook.com/ Klinika-dentare-Ortosmile-26258..
525 people like this.
Opening Hours :
Monday: 09:30 - 13:30
Tuesday: 09:30 - 13:30
Wednesday: 09:30 - 13:30
Thursday: 09:30 - 13:30
Friday: 09:30 - 13:30
Saturday: 09:30 - 13:30
Sunday: -
Like this? Embed to your site
Outdated / incorrect informations? Suggest an Edit or Request for Update
 Klinika dentare Ortosmile  Klinika dentare Ortosmile

About The Business:

Drejtim dhembesh per te rritur dhe femije
-Aparate fikse metalike /estetike
-Aparate te levishme

Description:

Drejtim dhembesh per te rritur dhe femije
-Aparate fikse metalike /estetike
-Aparate te levishme

Universiteti i mjekesise dhe i farmacise GR.T.POPA Iasi/Romania
Faculteti i stomatologjise
Specializuar per ortodonci
Dr Anila Benchea (Gjoni)
Dr Aida Lascu (Gjoni)

Comments:

Facebook Admin (03/01/2016 21:48)
Buzeqeshja ndryshon gjithcka !!

Facebook Admin (07/03/2015 07:40)
V.I.P me aparat ortodontik!

Facebook Admin (07/03/2015 07:07)
Rastet qe trajtohen me heqje te drejtuar nga specialisti ortodont,

Facebook Admin (07/03/2015 07:04)
Kur pacienti vjen ne moshen e duhur, dhe ka nevoje per zgjerimin e nofulles, dhe drejtimin e dhembeve kjo realizohet ne 2 etapa:

Facebook Admin (07/03/2015 07:00)
Zgjerimi i nofulles se siperme me aparat te levizshem

Facebook Admin (07/03/2015 06:45)
UJI I GOJES
PAS LARJES SE DHEMBEVE SHPELANI GOJEN ME UJE GOJE ANTISEPTIK TE PAKTEN 1 HERE NE DITE
SUKSESE PER NJE BUZEQESHJE PERFEKTE!!

Facebook Admin (07/03/2015 06:42)
FILLI DENTAR
PASTROJINI HAPESIRAT MIDIS DHEMBEVE TE PAKTEN 1 HERE NE DITE ME NDIHMEN E FILLIT DENTAR

Facebook Admin (07/03/2015 06:40)
LARJA E DHEMBEVE
LANI DHEMBET TE PAKTEN 2 HERE NE DITE ME PASTE DHEMBESH QE PERMBAN FLUOR !

Facebook Admin (07/03/2015 05:59)
Eshte e rendesishme ti trajtojme dhembet e qumeshtit qe prishen para kohes se nderrimit te tyre.
Dhembet e qumeshtit shkulen para kohe vetem ne raste te vecanta kur ato kane infeksione qe perseriten shpesh Ne rastet kur ato shkulen para kohe duhet ruajtur vendi qe ngel bosh pas shkuljes se tyre, sepse atje do te dale me vone dhembi tjeter ( i perhershem) qe nuk nderrohet me i cili akoma eshte brenda dhe pret ti vije koha e duhur per te dale.
... Dhembet kane nje veti qe migrojne ose shtrihen nese gjejne vend bosh. Nese nuk ruhet hapesira ndodhin komplikacione si:
-Dhembi qe duhet te dale dhe nuk ka vend me, ngel i bllokuar dhe nuk del me ose del i shtrember(katarrosh)
-Nuk eshte me kafshimi i duhur prishet ekulibri i kafshimit normal, qe mund te kete pasoja te tjera.
Ruajtesit e hapesires se dhembeve
Perdoren ne rastet e humbjes se parakohshme te nje dhembi qumeshti, ose ne disa raste pas trajtimit ortodontik
See More

Facebook Admin (07/03/2015 05:41)
Sa zgjat nje trajtim ortodontik?
Trajtimi ortoodntik mund te zgjase disa muaj, 1 vit, 2 ose 3 vjet kjo eshte ne varesi te problemit te cdo pacienti.
A demtohen dhembet nga trajtimi ortodontik?
... Jo dhembet nuk demtohen, gjate trajtimit ortodontik, mjafton te respektoni keshillat e mjekut ortodont, te ruani higjenen e gojes duke i lare dhembet sic duhet. Nese fatkeqesisht zgjidhni nje ortodont te papregatitur qe se ka idene se cnodh me dhembet tuaj dhe perdor forca te medha e te pakontrolluara mbi dhembet tuaj atehere mund te kete pasoja negative.
See More

Facebook Admin (07/03/2015 05:39)
Kur mund te fillohet nje tratament ortodontik?
Rreth moshes 7 vjec eshte i mundur fillimi i trajtimit ortodontik. Ne kete moshe moshe kane dale dhemballat e perhershme te moshes 6 vjec, dhe zakonisht jane nderruar (Incisivet)dhembet e pare. Ne kete moshe verehet nese pacienti ka probleme me nofullat (psh jane shume te vogla dhe nuk ofrojne vend te mjaftueshem per rritjen e dhembeve, probleme te kafshimit te estetikes se fytyres etj. Eshte shume e rendesishem faktori kohe s...epse kur i detektojme heret keto probleme shfrytezojme rritjen per ti zgjidhur ne kohe keto probleme…..
Disa shembuj rreth problemeve qe mund te hasen dhe te diagnostikohen qe ne kete moshe dhe qe kane nevoje per trajtim ortodontik:
Humbja e parakohshme e dhembeve te qumeshtit gje qe con ne zvogelimin e hapesires qe ka nevoje dhembi i perhershem kur ti vije koha e duhur per ti dale.
Humbja e parakohsme con me migrimin e dhembeve fqinje, te cilet nuk ruajne me pozicionin e tyre duke prishur ekuilibrin e kafshmit dhe duke mos u ruajtur kontaktet e duhura dhe dhembet e tjere.
Paciente qe marin fryme me goje dhe jo me hunde sic duhet, fakt qe interferon me zhivillimin e nofulles se siperme e cila eshte ngushte.
Frymemarrje dhe gelltitje jo normale gje qe influencon rritjen normale te nofullave dhe te dhembeve. Zakone dhe vese te femijeve sic mund te jene mbajtja e gishtit ne goje, vendosja e gjuhes midis dhembeve te pare, qe zakonisht shoqerohen me nje kafshim te hapur dhembet perpara jane shume te dale ose skane kontakt midis tyre.
Kur dhembet e siperm jane shume te dale jashte pervec problemit estetik egziston nje rrezik shume i madh qe ato te demtohen, jane shume te ekspozuar ndaj traumatismave.
Kafshim jo normal qe con ne devijimin e nofullave, duke mos qene ne drejtimin e duhur
Nofullat mund te jene shume te ngushta , ose pozicioni midis tyre nuk eshte sic duhet gje qe mund te mund te kontrollhet duke filluar qe ne kete moshe, sepse me vone mund te jete e pamundur per ti zgjidhur keto probleme.
See More

Facebook Admin (07/03/2015 05:36)
Cfare ndikimi ka trajtimi ortodontik?
Trajtimi ortodontik ka nje impact shume pozitiv mbi jeten sociale te pacientit , ne shume raste permireson te foluren, pacienti e vlereson shume me shume vetveten dhe permiresohet gjendja emocionale dhe besimi ne vetvete.
Cfare arrijme nje trajtim ortodontik?
... Nje trajtim ortodontik do te thote te arrijme nje buzeqeshje te bukur, dhembet te jene te drejte, te kemi kontaktet e duhura midis dhembeve, raportet e duhura te dhembeve me nofullat dhe te arrihet nje estetike sa me terheqese e fytyres.
Nje shembull i problemeve ortodontike: pacientet qe kane dhembe shume te ngjeshur nuk arrijne te kryejne higjenen e duhur sepse eshte e pamundur, gje qe con ne semundje te misherave te dhembeve gje qe con ne humbjen e dhembeve.ose raste te tjera me hapesira midis dhembeve nuk realizojne dot pertypjen e duhur te ushimeve gje mund te copje ne probleme te aparatit tretes.
Kur dhembet drejtohen dhe arrihet kafshimi i duhur eshte shume me e lehte qe ti mirembajme dhembet duke kryer higjenen korrekte, ulet rreziku i prishjes se dhembeve dhe i semundjeve te misherave te dhembeve, . Nje kafshim i ekilibruar do te thote dhembe dhe nofulla te shendetshme, nje funksionim i duhur i artikulacionit midis nofullave dhe te muskujve te fytyres .
See More
Copyright © 2016 - 2019
PlacesMap.net | About